Trăiau o dată în Tennesse doi fraţi renumiţi pentru fărădelegile lor. Amândoi tâlhăreau, făceau contrabandă şi cu bani şi amenințări își rezolvau orice problemă în mica lor comunitate. Într-o zi unul dintre frați a murit. În oraș numai ce venise un pastor nou. Înainte, pastorul cel bătrân fusese cu totul la mâna lor. Ei îi aduceau băuturi și el era mulțumit. Acum, cel nou era tânăr și, ca mulți alții la vârsta lui, voia să fie corect. Ba chiar, voia să construiască o comunitate mai bună și să o curețe de obiceiurile vechi.

Fratele rămas în viață s-a dus la pastor și i-a spus: „Uite, toți banii de care ai nevoie ca să construiești lăcașul nou de rugăciune – ți-i dau eu. Tot ce vreau este ca la înmormântare să declari că fratele meu decedat este un sfânt!” Pastorul a accept​at îndată.

Când a venit momentul potrivit, în timpul ceremoniei, pastorul a spus: „Acest bărbat a fost un hoț, a înșelat comunitatea, a încălcat legile, și-a înșelat soția, s-a purtat urât cu familia sa, l-a hulit pe Dumnezeu, însă în comparație cu fratele său, este un sfânt!”.​

Povestea este tradusă și adaptată de aici.

Foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *